Ga direct naar de inhoud Ga direct naar de footer

Op deze pagina

Illegale tabakssnijderij opgerold

Het Combiteam Smoke, een samenwerkingsverband van Douane en FIOD, is op dinsdag 25 juni binnengetreden in een loods in Middelburg. In het pand op een industrieterrein werden tabakssnij- en droogmachines aangetroffen. Er zijn geen aanhoudingen verricht.

Informatie uit het buitenland was aanleiding voor een integrale controle door de gemeente Middelburg en de politie Zeeland-West Brabant. In de loods werd door het Smoke-team machines aangetroffen die vermoedelijk tabak verwerken voor een illegale sigarettenfabriek. Een kleine hoeveelheid tabak en lege dozen doen vermoeden dat de machines recentelijk nog gebruikt waren. Alle snij- en droogmachines, dozen en tabak zijn inmiddels afgevoerd en worden vernietigd.

Het onderzoek staat onder leiding van het Functioneel Parket.

Ter informatie!  Aanpak handel in illegale sigaretten en accijnsfraude

Door de grote winsten in de handel van illegale sigaretten en tabak worden criminele vermogens opgebouwd en wordt de schatkist ernstig benadeeld. Ontduiken van accijnzen en omzetbelasting is een misdrijf en het leidt tot oneerlijke concurrentie in de Nederlandse detailhandel. Ook ondermijnt de illegale productie van sigaretten het anti-rookbeleid van de Nederlandse Staat. OM, Douane en FIOD werken in het Combiteam Smoke intensief samen om de criminele organisaties die zich hiermee bezig houden te ontmantelen en om het grote geld dat ermee verdiend wordt af te pakken.

Meer informatie: Audrey Nijhof, 06 -50 100 261
fiod.persvoorlichting@belastingdienst.nl

Categorie :