Ga direct naar de inhoud Ga direct naar de footer

Op deze pagina

Illegale sigarettenfabriek in gemeente Haarlemmermeer opgerold: 10 aanhoudingen

Tijdens een bestuurlijke integrale controle is in de gemeente Haarlemmermeer een illegale sigarettenfabriek aangetroffen. De politie heeft 10 mannen uit Oost-Europa aangehouden, die zijn overgebracht naar het politiebureau Haarlem. Vervolgens is de zaak overgedragen aan de FIOD. In de loods stond een professioneel ingerichte fabriek met een complete productielijn voor sigaretten.

De illegale fabriek was in bedrijf. Binnen stonden dozen met sigaretten, tabak, verpakkingsmateriaal, vloeipapier, filters en lijm. Vermoedelijk werden per dag ongeveer 1 miljoen sigaretten geproduceerd. Als deze sigaretten op de Nederlandse markt zouden worden afgezet dan zou de Nederlandse Staat per dag ongeveer 243.000 euro aan accijns mislopen.

In de loods is beslag gelegd op alle machines en grondstoffen, die inmiddels zijn afgevoerd en worden vernietigd. De FIOD doet onderzoek dat onder leiding staat van het Functioneel Parket.

Ter informatie!  Aanpak handel in illegale sigaretten en accijnsfraude

Door de grote winsten in de handel van illegale sigaretten en tabak worden criminele vermogens opgebouwd en wordt de schatkist ernstig benadeeld. Ontduiken van accijnzen en omzetbelasting is een misdrijf en het leidt tot oneerlijke concurrentie in de Nederlandse detailhandel. Ook ondermijnt de illegale productie van sigaretten het anti-rookbeleid van de Nederlandse Staat. OM, Douane en FIOD werken intensief samen om de criminele organisaties die zich hiermee bezig houden te ontmantelen en om het grote geld dat ermee verdiend wordt af te pakken.

Voor informatie: Wietske Visser, 06 - 18 60 77 61

Categorie :