Ga direct naar de inhoud Ga direct naar de footer

Op deze pagina

Illegale sigarettenfabriek in aanbouw opgerold

Op 15 mei heeft het Combiteam Smoke in de gemeente Hulst drie mannen uit Oost-Europa aangehouden. Dit gebeurde op basis van informatie van de Belgische Douane in het kader van een internationaal onderzoek.

De drie mannen waren in een loods bezig een illegale sigarettenfabriek op te bouwen. De slaapvertrekken waren bijna klaar en de machines moesten nog geplaatst worden. Een complete productielijn voor illegale sigaretten en dozen tabak stonden gereed. De mannen zijn inmiddels verhoord en heengezonden. Zij zullen zich op een later moment voor hun rol moeten verantwoorden. De machines en tabak worden vernietigd.

Ter informatie!  Aanpak handel in illegale sigaretten en accijnsfraude

Door de grote winsten in de handel van illegale sigaretten en tabak worden criminele vermogens opgebouwd en wordt de schatkist ernstig benadeeld. Ontduiken van accijnzen en omzetbelasting is een misdrijf en het leidt tot oneerlijke concurrentie in de Nederlandse detailhandel. Ook ondermijnt de illegale productie van sigaretten het anti-rookbeleid van de Nederlandse Staat. OM, Douane en FIOD werken in het Combiteam Smoke intensief samen om de criminele organisaties die zich hiermee bezig houden te ontmantelen en om het grote geld dat ermee verdiend wordt af te pakken.

Voor informatie: Wietske Visser, 06 - 18 60 77 61
fiod.persvoorlichting@belastingdienst.nl

Categorie :