Ga direct naar de inhoud Ga direct naar de footer

Honderden kilo’s tabak en miljoenen illegale sigaretten in rook opgegaan

Op 26 mei is, tijdens een integrale controle van de gemeente West Betuwe, politie en Omgevingsdienst Rivierenland (ODR), een opslagplaats voor illegale rooktabak en illegale sigaretten gevonden. Vervolgens zijn de goederen overgedragen aan de Douane en de FIOD.

In een loods stonden gesealde pallets met zes miljoen illegale sigaretten en 117 dozen met ongeveer 100 kilo rooktabak per doos. Dit is in beslaggenomen samen met een heftruck, pompwagen en een apparaat om onder andere bakens te detecteren. Er is niemand aangehouden.

Als deze tabak en sigaretten op de Nederlandse markt terecht waren gekomen, zou een bedrag van ruim 3 miljoen euro aan belasting zijn ontdoken. De tabak en sigaretten zijn inmiddels afgevoerd en vernietigd.

De FIOD doet onderzoek onder leiding van het Functioneel Parket.

Aanpak handel in illegale sigaretten en accijnsfraude
Door de grote winsten in de handel van illegale sigaretten en tabak worden criminele vermogens opgebouwd en wordt de schatkist ernstig benadeeld. Ontduiken van accijnzen en omzetbelasting is een misdrijf en het leidt tot oneerlijke concurrentie in de Nederlandse detailhandel. Ook ondermijnt de illegale productie van sigaretten het anti-rookbeleid van de Nederlandse Staat. OM, Douane en FIOD werken intensief samen om de criminele organisaties die zich hiermee bezig houden te ontmantelen en om het grote geld dat ermee verdiend wordt af te pakken.

Voor informatie: Wietske Visser, 06 - 18 60 77 61

Categorie :

Op deze pagina