Ga direct naar de inhoud Ga direct naar de footer

Op deze pagina

Hagenaar aangehouden in onderzoek naar belastingfraude

Vandaag heeft de FIOD een 37-jarige man uit Den Haag aangehouden. Hij wordt onder meer verdacht van onjuiste aangiften omzetbelasting en inkomstenbelasting. Zijn woning is doorzocht en er is administratie, contant geld en een computer in beslaggenomen.

Het strafrechtelijk onderzoek is gestart na controle van de Belastingdienst. Naast het doen van onjuiste aangiften, bleken in de administratie van verdachte ook valse facturen te zitten. Tevens wordt de man ervan verdacht zelf een brief van de Belastingdienst te hebben nagemaakt en naar de deurwaarder te hebben gestuurd. Hij wilde hiermee openbare verkoop van zijn auto voorkomen.

Het vermoeden is dat de man bij deze activiteiten is geholpen door een familielid dat de boekhouding voor hem doet.

Fraude ondermijnt

De Belastingdienst moet erop kunnen vertrouwen dat burgers en bedrijven juiste belastingaangiften doen. Fraude met belastingafdrachten werkt concurrentievervalsend voor bedrijven die wel netjes aan hun betalingsverplichtingen voldoen en het brengt de maatschappij schade toe. Ook ondermijnt fraude het rechtvaardigheidsgevoel en het vertrouwen in de overheid. Daarom wordt het aangepakt.

Inlichtingen: Wietske Visser, 06 – 18 60 77 61

 

Categorie :