Ga direct naar de inhoud Ga direct naar de footer

FIOD vindt grote hennepkwekerij in verborgen ruimte onder toilet 

De FIOD heeft maandag 9 juli bij een doorzoeking in Hilversum een grote hennepkwekerij aangetroffen in een verborgen ruimte. Deze was bereikbaar via een lift in een toilet. De politie heeft hiervoor een 51-jarige man uit Hilversum aangehouden. De drugs zijn in beslag genomen en overgedragen aan de politie.

De FIOD deed doorzoekingen in Hilversum en Soest in een strafrechtelijk onderzoek naar witwassen. Het onderzoek staat onder leiding van het Functioneel Parket en richt zicht op de 51-jarige man uit Hilversum. De inkomsten die hij opgeeft bij de Belastingdienst zijn niet toereikend om luxe goederen zoals auto’s en boten aan te schaffen. Het vermoeden is dat hij aankopen heeft gedaan met inkomsten uit criminaliteit. Door grote aankopen te doen heeft hij zijn criminele inkomsten witgewassen.

Bij de doorzoekingen is beslag gelegd op sieraden, exclusieve horloges en een motorboot en trailer. Ook is beslag gelegd op fysieke en digitale administratie.

Aanpakken witwassen heeft prioriteit

Bij de aanpak van activiteiten die onze samenleving ondermijnen, zoals witwassen en fraude, werken verschillende overheidsdiensten nauw samen. De aanpak van witwassen heeft prioriteit, omdat het van groot belang is voor de effectieve bestrijding van allerlei vormen van ernstige criminaliteit. Het versluieren van de criminele herkomst van opbrengsten van misdrijven stelt daders van deze misdrijven in staat om buiten het bereik van de opsporingsinstanties te blijven en ongestoord van het vergaarde vermogen te genieten.

Inlichtingen: Adriaan Ros, 06-1830 4204

Categorie :

Op deze pagina