Ga direct naar de inhoud Ga direct naar de footer

FIOD rolt illegale sigarettenfabriek op in Lithoijen

De FIOD heeft vandaag een illegale sigarettenfabriek in Lithoijen opgerold. In een loods werd een complete productielijn om sigaretten te produceren en miljoenen sigaretten aangetroffen.

Op het moment van binnentreden draaiden de machines niet, maar duidelijk was dat deze volop werden gebruikt. De machines waren gevuld met tabak, filters en verpakkingsmateriaal. De tabak werd in dozen aangeleverd. In de loods zijn lege dozen aangetroffen en het vermoeden is dat minimaal 4500 kilo tabak is verwerkt. In de fabriek lagen 1 miljoen sigaretten klaar. In een loods naast de fabriek stonden pallets met 7 miljoen sigaretten opgeslagen. Alles wordt vernietigd.

De FIOD heeft ook 7 mannen uit de Oekraïne aangehouden die mogelijk illegaal in Nederland aan het werk waren. In de fabriek waren ruimten ingericht waar de mannen leefden en sliepen.

Aanpak handel in illegale sigaretten en accijnsfraude
Door de grote winsten in de handel van illegale sigaretten worden criminele vermogens opgebouwd en wordt de schatkist daarentegen ernstig benadeeld. Daarnaast ondermijnt de illegale productie van sigaretten het anti-rookbeleid van de Nederlandse Staat.

Voor inlichtingen: Wietske Visser, 06 - 18 60 77 61

Categorie :

Op deze pagina