Ga direct naar de inhoud Ga direct naar de footer

Op deze pagina

FIOD onderzoekt fraude met omzetbelasting

De FIOD heeft gisteren op 7 adressen doorzoekingen gedaan in een strafrechtelijk onderzoek naar fraude met omzetbelasting. Er waren doorzoekingen in Den Haag, Oosterbeek en Nieuwegein. Het ging om bedrijfspanden waaronder winkels in de kledingbranche en woningen. De FIOD heeft beslag gelegd op bijna 7 duizend euro cash geld en een Porsche Macan. Ook werd er (digitale) administratie in beslag genomen.

De verdachten hebben vermoedelijk over meerdere jaren te weinig omzetbelasting afgedragen aan de fiscus. Het belastingnadeel over 3 jaar bedraagt circa 850 duizend euro. Het strafrechtelijk onderzoek is gestart na een signaal van de Belastingdienst. Verdachten roomden vermoedelijk de omzet af om minder belasting te betalen. Zo konden zij de eigen onderneming financieren.

Belastingfraude kan systeem ondermijnen

De Belastingdienst moet erop kunnen vertrouwen dat mensen juiste belastingaangiften doen. Fraude kan het systeem ondermijnen. Door belastingfraude loopt de Staat inkomsten mis. Ook ondermijnt fraude het rechtvaardigheidsgevoel en het vertrouwen in de overheid. Daarnaast heeft fraude een concurrentievervalsend effect op ondernemers die wel aan hun verplichtingen voldoen. Daarom wordt het aangepakt.

Voor informatie: Adriaan Ros, 06-18304204.

Categorie :