Ga direct naar de inhoud Ga direct naar de footer

Op deze pagina

FIOD onderzoekt fraude met omzetbelasting

De FIOD heeft gisteravond in twee woningen in Rotterdam e.o. doorzocht. Een man van 35 jaar uit Rotterdam wordt verdacht van het opzettelijk doen van onjuiste aangifte omzetbelasting. Het gaat om een bedrag van 5,4 miljoen euro. Zijn woning is doorzocht en daarbij is fysieke en digitale administratie in beslaggenomen. In de woning van zijn 30-jarige vriendin is beslag gelegd op ongeveer 75.000 euro contant geld, dure merkkleding, schoenen, tassen en sieraden. Er is nog niemand aangehouden.

Uit het onderzoek van de FIOD blijkt dat de verdachte geld heeft overgemaakt naar bankrekeningen van familie en bedrijven. Ook is een deel contant opgenomen. Op een groot deel van het geld is al beslag gelegd dan wel is de bankrekening geblokkeerd. Het strafrechtelijk onderzoek loopt en aanhoudingen worden niet uitgesloten.

Belastingfraude kan systeem ondermijnen
De Belastingdienst moet erop kunnen vertrouwen dat mensen juiste belastingaangiften doen. Fraude kan het systeem ondermijnen. Door belastingfraude loopt Nederland inkomsten mis. Ook ondermijnt fraude het rechtvaardigheidsgevoel en het vertrouwen in de overheid. Daarom wordt het aangepakt.

Informatie: Wietske Visser, 06 - 18 60 77 61

Categorieën :