Ga direct naar de inhoud Ga direct naar de footer

Op deze pagina

FIOD onderzoekt faillissementsfraude 

De FIOD heeft woensdag 15 juli een woning in Enschede doorzocht. Ook vonden doorzoekingen plaats in Duitsland en Denemarken. Hierbij is beslag gelegd op digitale en fysieke administratie. Een man en vrouw (61 en 51 jaar) worden verdacht van faillissementsfraude en valsheid in geschrift. Er is niemand aangehouden.

De verdachte man is zowel persoonlijk als met zijn onderneming failliet verklaard. Sindsdien moet hij zijn inkomsten en vermogen melden aan een curator. Het vermoeden is dat hij in onder meer Denemarken, Duitsland en Nederland werkzaamheden heeft verricht waarvoor hij voor circa 700.000 euro aan inkomsten zou hebben ontvangen. Deze inkomsten zijn niet gemeld en het vermoeden is dat de man constructies heeft bedacht om de inkomsten aan het oog van de curator te onttrekken. Ook is geld gelopen via privé-rekeningen van de verdachte vrouw.

Fraude ondermijnt

Handel berust in belangrijke mate op vertrouwen. Faillissementsfraude ondermijnt het vertrouwen in het handelsverkeer, verstoort de concurrentieverhoudingen en brengt de maatschappij schade toe. Om te zorgen dat burgers en bedrijven vertrouwen kunnen hebben in het handelsverkeer is de aanpak van faillissementsfraude van groot belang.

Inlichtingen: Wietske Visser  06 - 18 60 77 61

Categorie :