Ga direct naar de inhoud Ga direct naar de footer

FIOD onderzoekt belastingfraude

De FIOD heeft op 17 februari in een strafrechtelijk onderzoek een woning in Amsterdam en een bedrijfspand in Deventer doorzocht. Een 38-jarige Amsterdammer wordt verdacht van het opzettelijk doen van foutieve belastingaangiften en het opnemen van valse documenten in zijn administratie. Vermoedelijk is ruim 400 duizend euro te weinig belasting betaald.

Aanleiding voor het onderzoek was een controle van de Belastingdienst. Verdachte heeft een eigen bedrijf. Vermoedelijk heeft hij goederen geleverd aan kopers, die vervolgens gedeeltelijk contant of op zijn privérekening zijn betaald. Deze betalingen werden vervolgens niet in zijn administratie verwerkt, waardoor de omzet lager uitviel.

De man heeft een aantal jaren te lage aangiften omzetbelasting ingediend, waardoor ook de aangiften vennootschapsbelasting te laag waren. Het vermoeden is dat verdachte zich privé heeft verrijkt met de niet-verantwoorde omzet en heeft nagelaten deze inkomsten aan te geven in zijn aangiften inkomstenbelasting.

Tijdens de doorzoekingen is beslag gelegd op fysieke en digitale administratie. Het onderzoek staat onder leiding van het Functioneel Parket.

Belastingfraude

Fraude met belastingafdrachten werkt concurrentievervalsend voor bedrijven die wel netjes aan hun betalingsverplichtingen voldoen en het brengt de maatschappij schade toe. Fraude ondermijnt het systeem.

Informatie: Wietske Visser, 06 - 18 60 77 61

Categorie :

Op deze pagina