Ga direct naar de inhoud Ga direct naar de footer

Op deze pagina

FIOD legt beslag op twee motoren in een witwasonderzoek

De FIOD heeft maandag 25 juni in een witwasonderzoek beslag gelegd op twee motoren waaronder een Harley-Davidson. De FIOD deed doorzoekingen op zes locaties in Friesland waarbij meerdere vuurwapens, munitie en drugs werden aangetroffen. Hiervoor heeft de politie de verdachte aangehouden. De vuurwapens, de munitie en drugs zijn in beslag genomen en overgedragen aan de politie.

Het strafrechtelijk onderzoek naar witwassen richt zicht op een 47-jarige man uit Harlingen. Zijn legale inkomsten zijn niet toereikend om grote aankopen zoals de motoren te doen. Het vermoeden is dat hij aankopen heeft gedaan met inkomsten uit criminaliteit. Door de aanschaf van onroerend goed en luxe goederen zou hij zijn criminele inkomsten hebben witgewassen.

Bij de doorzoekingen is ook nog beslag gelegd op geld, sieraden, een woning en fysieke en digitale administratie.

Aanpakken witwassen heeft prioriteit

Bij de aanpak van activiteiten die onze samenleving ondermijnen, zoals witwassen en fraude, wordt nauw samengewerkt door de hiervoor genoemde overheidsinstanties. De aanpak van witwassen heeft prioriteit, omdat het van groot belang is voor de effectieve bestrijding van allerlei vormen van ernstige criminaliteit. Het versluieren van de criminele herkomst van opbrengsten van misdrijven stelt daders van deze misdrijven in staat om buiten het bereik van de opsporingsinstanties te blijven en ongestoord van het vergaarde vermogen te genieten.

Inlichtingen: Adriaan Ros, 06-1830 4204

Categorie :