Ga direct naar de inhoud Ga direct naar de footer

Op deze pagina

FIOD legt beslag op luxe villa

De FIOD heeft vandaag in Woerden een doorzoeking gedaan in een woning.

Een 40-jarige man is daarbij aangehouden. De man wordt verdacht van het witwassen van crimineel geld. Naast administratie en digitale gegevensdragers is een Audi A8 in beslaggenomen. Eveneens is beslaggelegd op de villa van verdachte. De villa heeft een geschatte waarde van 1 mln euro.

Het onderzoek is gestart omdat het legale inkomen van de man niet toereikend lijkt te zijn om een dergelijke villa en auto te kunnen aanschaffen. Verdachte heeft zijn luxe leven bekostigd met geld dat hij vermoedelijk heeft verdiend met criminele activiteiten. De man zou valse facturen en jaarrekening hebben gemaakt om een gedeelte van de woning te financieren.

Aanpak witwassen prioriteit

De aanpak van witwassen heeft prioriteit bij de overheid, omdat het van groot belang is voor de effectieve bestrijding van allerlei vormen van ernstige criminaliteit. Het versluieren van de criminele herkomst van opbrengsten van misdrijven stelt daders van deze misdrijven in staat om buiten het bereik van de opsporingsinstanties te blijven en ongestoord van het vergaarde vermogen te genieten.

Voor informatie: Wietske Visser – 06 1860 77 61

Categorie :