Ga direct naar de inhoud Ga direct naar de footer

Op deze pagina

FIOD houdt verdachte faillissementsfraude aan

De FIOD heeft op 26 juni een 59-jarige man uit Zeeuws-Vlaanderen aangehouden in een strafrechtelijk onderzoek onder leiding van het Functioneel Parket. Hij wordt verdacht van faillissementsfraude, valsheid in geschrift, verduistering en oplichting.

De verdenking is dat de verdachte op naam van een bedrijf op grote schaal goederen heeft besteld die niet zijn betaald. Het bedrijf heeft vermoedelijk een vervalste jaarrekening gedeponeerd bij de Kamer van Koophandel om het bedrijf te voorzien van een kredietwaardige uitstraling. Nadat deze goederen zijn weggesluisd is het bedrijf failliet gegaan en bleven leveranciers achter met oninbare vorderingen.

De FIOD heeft 2 woningen doorzocht in Zeeuws-Vlaanderen en er is een doorzoeking geweest in België. Tijdens de doorzoekingen is beslag gelegd op administratie en op goederen die vermoedelijk waren besteld door het bedrijf. Daarnaast is beslag gelegd op een woning, contant geld en bankrekeningen, omdat misdaad niet mag lonen.

Handel berust in belangrijke mate op vertrouwen. Faillissementsfraude ondermijnt het vertrouwen in het handelsverkeer, verstoort de concurrentieverhoudingen en brengt de maatschappij schade toe. Om te zorgen dat burgers en bedrijven vertrouwen kunnen hebben in het handelsverkeer is de aanpak van faillissementsfraude van groot belang.

Categorie :