Ga direct naar de inhoud Ga direct naar de footer

FIOD houdt verdachte aan voor verduistering in dienstbetrekking en belastingfraude

Op 12 juli heeft de FIOD een 42-jarige man in Elburg aangehouden en voor verhoor overgebracht naar het politiebureau in Zwolle. Hij wordt verdacht van verduistering van geld van zijn werkgever en belastingfraude. Een woning in Elburg, een recreatiewoning in Nunspeet en een recreatiewoning in Vierhouten zijn doorzocht. Daarbij is beslag gelegd op administratie, gegevensdragers en een wijncollectie.

Uit een intern onderzoek van zijn werkgever blijkt dat de verdachte jarenlang stelselmatig geld verduisterde in zijn functie als hoofd van financiële afdelingen in Nederland en België, onder andere door geld van bedrijfsrekeningen naar andere rekeningen over te maken. Het geld gebruikte hij vermoedelijk voor onder meer extra aflossingen van zijn hypotheek en het erop nahouden van een zeer luxe levensstijl. Het totaal aan verduisterde gelden heeft de werkgever geschat op € 2.800.000.

De Belastingdienst constateerde dat de verdachte meer geld van zijn werkgever had ontvangen dan hij op zijn belastingaangiften had aangegeven en berekende ook nog eens een fiscaal nadeel van ruim 750.000 euro.

De FIOD is een strafrechtelijk onderzoek gestart dat onder leiding staat van het Functioneel Parket.

Ter informatie!  Belastingfraude

De Belastingdienst moet erop kunnen vertrouwen dat burgers en bedrijven juiste belastingaangiften doen. Fraude kan het systeem ondermijnen. Door belastingfraude loopt Nederland inkomsten mis.

Voor informatie: Wietske Visser, 06 - 18 60 77 61

Categorie :

Op deze pagina