Ga direct naar de inhoud Ga direct naar de footer

FIOD houdt mannen aan met illegale sigaretten

Op 5 december 2017 heeft de FIOD 2 mannen en een vrouw aangehouden die verdacht worden van het opzettelijk voorhanden hebben van sigaretten waarvoor geen accijns is afgedragen. De verdachten wonen in Den Haag en zijn 25, 29 en 50 jaar. Ook vonden in Den Haag doorzoekingen plaats in een avondwinkel en een supermarkt van één van de verdachten. Daarbij zijn ongeveer 3.100 sigaretten inbeslaggenomen.

De FIOD is het strafrechtelijk onderzoek gestart nadat de Douane op 22 november jl., tijdens een controle van een bestelbus, 233 sloffen met 46.600 stuks sigaretten in beslag heeft genomen, waarvoor geen accijns was afgedragen. De bestuurder en bijrijder zijn 2 van de verdachten. Een dag later heeft de Douane een opslagruimte in Den Haag doorzocht. Daar werden vuilniszakken en dozen met in totaal 584.020 sigaretten in beslaggenomen. De huurder van de box is de 3e verdachte in deze zaak.

Het vermoeden is dat de sigaretten in de avondwinkel en de supermarkt ‘onder de toonbank’ werden verkocht. Wanneer de inbeslaggenomen sigaretten op de Nederlandse markt waren gebracht, bedraagt het totale nadeel in accijnzen en omzetbelasting circa € 153.000.

Accijnsfraude

Ontduiking van accijnzen en omzetbelasting is een misdrijf en het leidt tot oneerlijke concurrentie in de Nederlandse detailhandel. Daarom wordt er tegen opgetreden. Daarnaast zorgt het voor gederfde overheidsinkomsten. De FIOD verricht in samenwerking met het Functioneel Parket nader onderzoek.

Voor informatie: Wietske Visser 06 18 60 77 61

Categorie :

Op deze pagina