Ga direct naar de inhoud Ga direct naar de footer

Op deze pagina

FIOD houdt man uit Bodegraven aan voor faillissementsfraude

De FIOD heeft donderdag 28 november een 38-jarige man uit Bodegraven aangehouden. Dit gebeurde in een strafrechtelijk onderzoek naar faillissementsfraude en belastingfraude. De woning van de man is doorzocht. Hierbij is beslag gelegd op digitale en fysieke administratie. Het onderzoek staat onder leiding van het Functioneel Parket.

De FIOD is het onderzoek gestart na een melding van een curator. De aangehouden verdachte was bestuurder van een autopoetsbedrijf dat in 2017 failliet is verklaard. Het vermoeden is dat de man niet voldaan heeft aan zijn administratie- en inlichtingenplicht in het faillissement. Dat is strafbaar.

Daarnaast wordt de man verdacht van belastingfraude. Hij zou verschuldigde omzetbelasting niet hebben opgegeven en verschuldigde loonheffing niet hebben afgedragen. Het gaat om een bedrag van ruim 90.000 euro.

Fraude ondermijnt

Handel berust in belangrijke mate op vertrouwen. Faillissementsfraude ondermijnt het vertrouwen in het handelsverkeer, verstoort de concurrentieverhoudingen en brengt de maatschappij schade toe. Om te zorgen dat burgers en bedrijven vertrouwen kunnen hebben in het handelsverkeer is de aanpak van faillissementsfraude van groot belang.

Daarnaast moet de Belastingdienst erop kunnen vertrouwen dat burgers en bedrijven juiste belastingaangiften doen. Fraude met belastingafdrachten werkt concurrentievervalsend voor bedrijven die wel netjes aan hun betalingsverplichtingen voldoen en het brengt de maatschappij schade toe.

Voor inlichtingen: Adriaan Ros, 06-1830 4204

Categorie :