Ga direct naar de inhoud Ga direct naar de footer

Op deze pagina

FIOD houdt man aan voor oplichting met mondkapjes

Op 8 mei heeft de FIOD een 48-jarige man uit Den Haag aangehouden. De man wordt verdacht van oplichting met mondkapjes. Klanten betaalden hem voor hun bestellingen van mondkapjes, maar kregen niets geleverd en zijn zo opgelicht voor ruim 95.000 euro. Tijdens doorzoekingen in twee woningen in Den Haag is beslag gelegd op administratie. Ook is een handelsvoorraad verdovende middelen gevonden, die is overgedragen aan de politie.

De FIOD is het onderzoek gestart na een melding van de FIU (Financial Intelligence Unit). De man zou mondkapjes hebben verkocht aan buitenlandse bedrijven en deze niet hebben afgeleverd. De verdachte heeft een uitkering en staat bij de Belastingdienst niet bekend als ondernemer. Uit onderzoek blijkt dat de verdachte in korte tijd grote bedragen contant geld heeft gepind. Op een klein deel van het geld is beslag gelegd.

De aangehouden man wordt verdacht van oplichting en witwassen. Het strafrechtelijke onderzoek staat onder leiding van het Functioneel Parket.

Optreden tegen misbruik coronacrisis
De coronacrisis haalt bij heel veel mensen het beste naar boven. Helaas zien sommigen kansen voor fraude. Misbruik maken van de coronacrisis is maatschappelijk onacceptabel. De opsporingsdiensten en het OM geven prioriteit aan de bestrijding van misbruik van deze situatie en treden hiertegen op. Indien mogelijk met een snelle interventie gericht op het stoppen hiervan.

Inlichtingen: Wietske Visser, 06 - 18 60 77 61

Categorie :