Ga direct naar de inhoud Ga direct naar de footer

FIOD houdt man aan in witwasonderzoek

De FIOD heeft gisteren in een witwasonderzoek een man (36) uit Venlo aangehouden. De partner (36) van de man wordt ook verdacht van witwassen. Het is onduidelijk hoe het echtpaar een bedrijfspand in Tilburg heeft kunnen kopen en verbouwen. Hun woning in Venlo en het bedrijfspand in Tilburg zijn doorzocht. Er is beslag gelegd op administratie, een woning, een bedrijfspand, bankrekeningen en op vijftigduizend euro contant geld dat in de woning lag.

Het onderzoek is gestart op basis van restinformatie uit een politieonderzoek. Uit het onderzoek komt naar voren dat de inkomens- en vermogenspositie van het echtpaar ontoereikend zijn om onroerend goed te kopen en dit volledig te laten renoveren. Het vermoeden is dat het echtpaar een onbekende bron van inkomsten of vermogen heeft. Mogelijk is het geld verdiend met criminele activiteiten.

Het onderzoek staat onder leiding van het Functioneel Parket.

Aanpak witwassen prioriteit
De aanpak van witwassen heeft prioriteit bij de overheid, omdat het van groot belang is voor de effectieve bestrijding van allerlei vormen van ernstige criminaliteit. Hieronder valt ook de aanpak van onverklaarbaar vermogen. Het gaat om personen met een levensstijl die niet aansluit bij hun officieel geregistreerde inkomen en hun vermogen.

Informatie: Wietske Visser, 06 – 18 60 77 61

Categorie :

Op deze pagina