Ga direct naar de inhoud Ga direct naar de footer

Op deze pagina

FIOD houdt man aan die donaties aan Stichting Droom Wens vergokt

De FIOD heeft op 28 november een 61-jarige man uit Capelle aan den IJssel aangehouden. De man wordt ervan verdacht ruim 800.000 euro aan donaties te hebben verduisterd in de periode 2014 tot heden. Daarnaast wordt hij ook verdacht van valsheid in geschrifte. De FIOD heeft zijn woning in Capelle aan den IJssel doorzocht. Daarbij is beslag gelegd op de administratie van de Stichting Droom Wens, promotiemateriaal zoals T-shirts, vlaggen en ansichtkaarten, collectebussen, een geldtelmachine, bankpassen en ongeveer 1.200 euro in contanten, waarvan veel kleingeld.

De Stichting Droom Wens probeert dromen of wensen te verwezenlijken van onder meer kinderen die een ingrijpende of traumatische ervaring achter de rug hebben. Via de collectebus en donaties komt geld bij de stichting binnen. Op basis van de huidige onderzoeksresultaten is het vermoeden dat de verdachte een groot gedeelte van de donaties uit de stichting heeft onttrokken en uitgegeven via onder meer goksites, het casino en aan privé-uitgaven. Om het doel van de stichting te rechtvaardigen is mogelijk nog geen 10% van het geld gebruikt om kinderen te trakteren op een dagje uit. De website van de stichting is offline gehaald.

Donateurs die vragen hebben over deze vermoedelijke fraude kunnen zich melden bij FIOD via: fiod.fraudemelden@belastingdienst.nlInlichtingen: Wietske Visser, 06 - 18 60 77 61

Categorie :