Ga direct naar de inhoud Ga direct naar de footer

Op deze pagina

FIOD houdt echtpaar aan voor mogelijk witwassen

De FIOD heeft vandaag in Landgraaf een doorzoeking in een woning gedaan en een 35-jarige man en zijn 34-jarige echtgenote aangehouden voor mogelijk witwassen. Naast administratie en digitale gegevensdragers zijn 2 luxe auto’s, een McLaren MP4-12C en een Chevrolet Camaro, in beslaggenomen. De auto’s hebben een geschatte waarde van 200.000 euro.

Het onderzoek is gestart omdat de inkomsten en spaartegoeden van de man en de vrouw niet toereikend lijken te zijn om zulke dure auto's te kunnen aanschaffen. Uit de bankrekeningen blijkt niet hoe verdachten deze voertuigen hebben betaald. Er lijkt geen contant geld te zijn opgenomen of een lening te zijn afgesloten om de aankoop van de auto’s te financieren.

Aanpak georganiseerde criminaliteit

FIOD, politie, gemeente, Openbaar Ministerie, en het RIEC pakken samen georganiseerde criminaliteit aan. Illegaal verkregen vermogen wordt door criminelen vaak geïnvesteerd in luxe goederen en legale branches, zoals vastgoed en horeca. Deze vermenging van onder- en bovenwereld leidt tot ongelijkheid in de samenleving. De overheid treedt hier tegen op en staat voor een veilige en eerlijke leefomgeving voor iedereen. De aanpak richt zich op belangrijke spelers, onrechtmatig verkregen geld en de partijen die bij georganiseerde criminaliteit een faciliterende rol spelen.

Voor inlichtingen: Wietske Visser, 06 - 18 60 77 61

Categorie :