Ga direct naar de inhoud Ga direct naar de footer

Op deze pagina

FIOD houdt boekhouder aan voor belastingfraude

Op 23 augustus heeft de FIOD een 66-jarige boekhouder aangehouden op verdenking van belastingfraude. De man heeft een eigen administratie- en advieskantoor aan huis in de Gelderse Achterhoek.

Verdachte heeft over de periode 2010 tot en met 2015 vermoedelijk opzettelijk onjuiste of zelfs geen aangiften inkomsten-, omzet- en vennootschapsbelasting gedaan. Het nadeel is berekend op minimaal 260.000 euro. De FIOD heeft tijdens de doorzoeking van de woning beslag gelegd op de zijn bedrijfsadministratie. Na de doorzoeking ter inbeslagneming van de FIOD hebben deurwaarders van de Belastingdienst beslag gelegd op onder andere een aantal bankrekeningen, de inventaris en 2 auto’s.

Het Functioneel Parket, de Belastingdienst en de FIOD hebben voor een strafrechtelijke aanpak gekozen, omdat van een boekhouder een voorbeeldfunctie verwacht mag worden ten aanzien van het nakomen van zijn fiscale verplichtingen. Mensen die misbruik maken van het fiscale systeem schaden de schatkist en daarmee andere belastingbetalers. Fraude ondermijnt het systeem.

Categorie :