Ga direct naar de inhoud Ga direct naar de footer

Op deze pagina

FIOD houdt 7 personen aan bij loods met illegale sigaretten in Amsterdams havengebied

De FIOD heeft woensdag 7 juli 2021 bij een loods in het Amsterdamse havengebied 7 mannen aangehouden terwijl zij bezig waren twee containers met sigaretten uit te laden in de loods. De FIOD had informatie ontvangen over de mogelijke aanwezigheid van sigaretten in de containers. In totaal zijn er bijna 20 miljoen illegale sigaretten in beslag genomen. Na deze vondst hebben er diverse doorzoekingen plaatsgevonden.

Als deze sigaretten op de Nederlandse markt zouden zijn afgezet, dan was de Nederlandse Staat ongeveer 4,7 miljoen euro aan accijnzen of belastinggeld misgelopen.

Alle verdachten worden voorgeleid aan de rechter-commissaris. Dit onderzoek van de FIOD staat onder leiding van het Functioneel Parket Zwolle.

Aanpak handel in illegale sigaretten en accijnsfraude

Door de grote winsten in de handel van illegale sigaretten en tabak worden criminele vermogens opgebouwd en wordt de schatkist ernstig benadeeld. Ontduiken van accijnzen en omzetbelasting is een misdrijf en het leidt tot oneerlijke concurrentie in de Nederlandse detailhandel. Ook ondermijnt de illegale productie van sigaretten het anti-rookbeleid van de Nederlandse Staat. OM, Douane en FIOD werken intensief samen om de criminele organisaties die zich hiermee bezig houden te ontmantelen en om het grote geld dat ermee verdiend wordt af te pakken.

Voor informatie: Herman Opmeer, 06 18 60 17 69

Opslag van illegale sigaretten in Amsterdam
Categorie :