Ga direct naar de inhoud Ga direct naar de footer

Op deze pagina

FIOD houdt 51-jarige man aan voor faillissementsfraude

De FIOD heeft 10 september een 51-jarige man uit de omgeving van Leiden aangehouden in een strafrechtelijk onderzoek naar faillissementsfraude. De FIOD doorzocht twee woningen in de omgeving van Leiden. Hierbij is beslag gelegd op administratie, computers, een motorfiets en twee Porsches Cayenne.

Ook is beslag gelegd op 7.000 euro contant geld die in een bankkluis bleek te liggen. De echtgenote van de verdachte, die zelf geen bankrekening heeft, wilde niet zeggen waar de sleutel was. Zij werd kort na de doorzoeking bij de kluis aangetroffen waar het geld bleek te liggen.

Verdachte heeft vermoedelijk voor ca. € 900.000 geld en goederen onttrokken aan het faillissement van een wegenbouwbedrijf uit de omgeving van Leiden. Het onderzoek staat onder leiding van het Functioneel Parket.

Faillissementsfraude ondermijnt

Handel berust in belangrijke mate op vertrouwen. Faillissementsfraude ondermijnt het vertrouwen in het handelsverkeer, verstoort de concurrentieverhoudingen en brengt de maatschappij schade toe. Om te zorgen dat burgers en bedrijven vertrouwen kunnen hebben in het handelsverkeer is de aanpak van faillissementsfraude van groot belang.

Voor inlichtingen: Adriaan Ros, 06-1830 4204

Categorie :