Ga direct naar de inhoud Ga direct naar de footer

FIOD houdt 2 ondernemers aan in witwasonderzoek

De FIOD heeft onder leiding van het Functioneel Parket dinsdag 2 mannen uit Rotterdam aangehouden. De mannen van 58 en 59 jaar oud worden verdacht van witwassen en valsheid in geschrifte. Er is beslag gelegd op onder meer onroerend goed, bankrekeningen, auto's, een boot en een camper.

De mannen uit Rotterdam hebben samen een onderneming in Nederland. Zij hebben vermoedelijk voor eigen gewin geld weggesluisd uit hun onderneming. Een bevriende zakelijke relatie in België zou valse facturen hebben uitgeschreven en die werden (deels) betaald door de onderneming in Nederland. De Belgische relatie stortte de ontvangen gelden weer door naar een buitenlandse bankrekening. Verdachten hebben allebei de beschikking over die bankrekening en gebruikten deze voor privé-uitgaven.

Buitenlands vermogen

Nederlanders mogen vermogen in het buitenland onderbrengen, maar ze moeten daar wel open en transparant over zijn naar de Belastingdienst. Zijn ze dat niet en komt de fiscus daarachter, dan treedt de Belastingdienst daartegen op of kun je onderwerp van een strafrechtelijk onderzoek worden.

Categorie :

Op deze pagina