Ga direct naar de inhoud Ga direct naar de footer

Op deze pagina

FIOD en politie doen inval bij autoverhuurbedrijf

De FIOD heeft donderdag 6 september een 35-jarige man uit Gronau (Dld) aangehouden in een strafrechtelijk onderzoek naar witwassen en valsheid in geschrift. De FIOD en politie doorzochten twee bedrijfspanden in Enschede en een woning in Gronau. Hierbij is beslag gelegd op acht auto’s, vier aanhangers en fysieke en digitale administratie. Het onderzoek staat onder leiding van het Functioneel Parket.

Aanleiding onderzoek

De FIOD en politie startten het onderzoek na een signaal van de Belastingdienst. Het vermoeden is dat verdachte zijn onderneming – een autoverhuurbedrijf – heeft gefinancierd met crimineel geld. Om de herkomst van het geld te verdoezelen heeft verdachte een vermoedelijk valse leenovereenkomst overlegd. De auto’s van het bedrijf worden ook (langdurig) verhuurd aan personen die op papier niet over voldoende inkomsten beschikken om de autohuur te kunnen betalen. De auto’s, 7 Mercedessen en een Audi, zijn in beslag genomen.

Aanpakken witwassen heeft prioriteit

Bij de aanpak van activiteiten die onze samenleving ondermijnen, zoals witwassen en fraude, wordt nauw samengewerkt door onder meer OM, FIOD en politie. De aanpak van witwassen heeft prioriteit, omdat het van groot belang is voor de effectieve bestrijding van allerlei vormen van ernstige criminaliteit. Het versluieren van de criminele herkomst van opbrengsten van misdrijven stelt daders van deze misdrijven in staat om buiten het bereik van de opsporingsinstanties te blijven en ongestoord van het vergaarde vermogen te genieten.

Inlichtingen: Adriaan Ros, 06-1830 4204

Categorie :