Ga direct naar de inhoud Ga direct naar de footer

Op deze pagina

FIOD en Douane ontmantelen illegale productielijn waterpijptabak

Het snelle interventieteam van de FIOD heeft donderdag in samenwerking met de Douane in de gemeente Heumen een illegale productielijn van waterpijptabak ontmanteld. Daarnaast is beslag gelegd op 800 kilo waterpijptabak. Een 50-jarige man uit Nijmegen is aangehouden.

De Douane trof de productielijn aan bij een controle in een loods op een industriegebied. Daarop heeft zij samen met de FIOD het pand doorzocht. Het betrof een complete productielijn om waterpijptabak in kleinhandelsverpakking te vervaardigen. Waterpijptabak is een product dat zonder vergunning en accijnsafdracht niet geproduceerd mag worden. De in de loods aanwezige 50- jarige medewerker is aangehouden en door de FIOD gehoord. De huurder van de loods, een 52-jarige man uit Malden, is als verdachte aangemerkt.

800 kilo waterpijptabak in beslag genomen

De FIOD heeft beslag gelegd op alle apparatuur die gebruikt werd in de productielijn. Daarnaast is de aanwezige voorraad waterpijptabak in beslag genomen.  Wanneer deze partij op de Nederlandse markt was terechtgekomen, dan zou vermoedelijk ongeveer €70.000 aan accijns zijn ontdoken. De FIOD doet verder onderzoek onder leiding van het Functioneel Parket.

Categorie :