Ga direct naar de inhoud Ga direct naar de footer

Op deze pagina

FIOD doorzoekt twee panden in Amsterdam in onderzoek naar belastingfraude

De FIOD heeft dinsdag 2 maart een woning en bedrijfspand in Amsterdam doorzocht. Dit gebeurde in een onderzoek naar fraude met loonbelasting in de schoonmaakbranche. Het onderzoek is gestart na een signaal van de Belastingdienst.

Het onderzoek richt zich op een onderneming die verschillende schoonmaakwerkzaamheden verricht in de hotelbranche. Het vermoeden is dat over het uitbetaalde loon aan werknemers te weinig belasting afgedragen is bij de fiscus.

Bij de doorzoekingen zijn digitale en fysieke administratie en gegevensdragers in beslag genomen. Er is niemand aangehouden. Het onderzoek staat onder leiding van het Functioneel Parket.

Belastingfraude werkt ondermijnend en concurrentievervalsend

De Belastingdienst moet erop kunnen vertrouwen dat burgers en bedrijven juiste belastingaangiften doen. Fraude met belastingafdrachten werkt concurrentievervalsend voor bedrijven die wel netjes aan hun betalingsverplichtingen voldoen en het brengt de maatschappij schade toe. Ook ondermijnt fraude het rechtvaardigheidsgevoel en het vertrouwen in de overheid. Daarom wordt het aangepakt.

Inlichtingen: Adriaan Ros, 06-1830 4204

Categorie :