Ga direct naar de inhoud Ga direct naar de footer

Op deze pagina

FIOD doorzoekt panden in Amsterdam en Zwanenburg in onderzoek naar belastingfraude

De FIOD heeft woensdag 1 juli twee woningen in Amsterdam en een bedrijfsunit in Zwanenburg doorzocht. Dit gebeurde in een onderzoek naar fraude met omzetbelasting en loonheffing. Het totale nadeel voor de Nederlandse schatkist wordt geschat op circa 2,5 miljoen euro.

Het onderzoek ziet onder andere op twee besloten vennootschappen, de bestuurders en directeuren. Via BV’s werd personeel uitgeleend aan hotels en horeca. Over de omzet van de BV’s en het uitbetaalde loon aan werknemers is vermoedelijke te weinig belasting afgedragen bij de fiscus.

Bij de doorzoekingen is digitale en fysieke administratie en een auto in beslag genomen. Het onderzoek staat onder leiding van het Functioneel Parket.

Belastingfraude werkt ondermijnend en concurrentievervalsend

De Belastingdienst moet erop kunnen vertrouwen dat burgers en bedrijven juiste belastingaangiften doen. Fraude met belastingafdrachten werkt concurrentievervalsend voor bedrijven die wel netjes aan hun betalingsverplichtingen voldoen en het brengt de maatschappij schade toe. Ook ondermijnt fraude het rechtvaardigheidsgevoel en het vertrouwen in de overheid. Daarom wordt het aangepakt.

Inlichtingen: Adriaan Ros, 06-1830 4204

Categorie :