Ga direct naar de inhoud Ga direct naar de footer

Op deze pagina

FIOD doorzoekt 5 panden in omgeving Rotterdam voor belastingfraude

De FIOD heeft vandaag in de omgeving van Rotterdam 2 woningen en 3 kantoorunits doorzocht in een onderzoek naar belastingfraude. Hierbij is beslag gelegd op administratie en gegevensdragers. Verder is beslag gelegd op cash geld, sieraden en een Porsche. Er zijn geen verdachten aangehouden.

Het onderzoek richt zich op een aantal bedrijven die actief waren in de pakketbezorging. De ondernemingen zouden over de jaren 2014 tot en met 2017 geen of te weinig loon- en omzetbelasting hebben afgedragen aan de fiscus. De schade voor de Nederlandse schatkist bedraagt ruim 2,3 miljoen euro. Door fraude met af te dragen belastingen worden de normale prijzen en verhoudingen in deze branche ernstig verstoord.

Als een onderneming in beeld kwam bij de fiscus of andere schuldeisers, werden de activiteiten voortgezet door een volgende onderneming. Het personeel ging ook mee naar de het nieuwe bedrijf. Het vermoeden is dat de ondernemingen op naam stonden van stromannen.

Belastingfraude ondermijnt 

De Belastingdienst moet erop kunnen vertrouwen dat burgers en bedrijven juiste belastingaangiften doen. Fraude met belastingafdrachten werkt concurrentievervalsend voor bedrijven die wel netjes aan hun betalingsverplichtingen voldoen en het brengt de maatschappij schade toe. Ook ondermijnt fraude het rechtvaardigheidsgevoel en het vertrouwen in de overheid. Daarom wordt het aangepakt.

Voor inlichtingen: Adriaan Ros, 06 18 30 42 04

Categorie :