Ga direct naar de inhoud Ga direct naar de footer

Op deze pagina

FIOD doet oproep om informatie in advertentie

De FIOD roept in een advertentie mensen op om informatie over misstanden in de bouw- en vastgoedsector te verstrekken. Een anonieme tipgever gaf in een brief aan de FIOD gedetailleerde omschrijvingen over misstanden in de bouw- en vastgoedsector. De FIOD wil weten of deze tipgever – of iemand anders- meer informatie over deze misstanden kan verstrekken. Het is de eerste keer dat de FIOD via een advertentie een dergelijke oproep doet.

De tipgever kan contact opnemen met het Team Criminele Inlichtingen (TCI) van de FIOD. Als enige team binnen de FIOD mag het TCI de identiteit van zijn bronnen afschermen. Het TCI is bereikbaar via 088-155 16 61.

Bij het TCI werken financiële rechercheurs die kennis hebben van grootschalige fraude en georganiseerde criminaliteit zoals witwassen van crimineel vermogen, faillissementsfraude en btw-carrouselfraude. Het team maakt gebruikt van informanten die over fraude en criminaliteit kunnen en willen vertellen, maar niet als getuige willen optreden. Het TCI zorgt ervoor dat de identiteit van informanten geheim blijft.

Categorie :