Ga direct naar de inhoud Ga direct naar de footer

Op deze pagina

FIOD doet onderzoek naar witwassen

De FIOD heeft doorzoekingen gedaan in 2 woningen en een bedrijfspand in Tilburg en de gemeente Heusden. Dit gebeurde in een strafrechtelijk onderzoek naar witwassen in de periode 2011 tot heden. Het gaat vermoedelijk om ruim anderhalf miljoen euro. Er zijn administratie en sieraden, waaronder een kostbare ring, in beslag genomen. Ook is beslag gelegd op een aantal woningen, bedrijfspanden en bankrekeningen.

Verdachten zijn 2 mannen van 39 en 35 jaar. Het vermoeden is dat  beide mannen bedrijvenconstructies in Hongkong hebben opgezet om hun mogelijk uit misdrijf verkregen  vermogen weg te sluizen. Zij hebben hierbij onder meer gebruik gemaakt van valse facturen en mogelijkheden gecreëerd in Nederland weer te kunnen beschikken over het vermogen.

Aanpak witwassen prioriteit

De aanpak van witwassen heeft prioriteit bij de overheid, omdat het van groot belang is voor de effectieve bestrijding van allerlei vormen van ernstige criminaliteit. Het versluieren van de criminele herkomst van opbrengsten van misdrijven stelt daders van deze misdrijven in staat om buiten het bereik van de opsporingsinstanties te blijven en ongestoord van het vergaarde vermogen te genieten.

Categorie :