Ga direct naar de inhoud Ga direct naar de footer

FIOD doet onderzoek naar faillissementsfraude

De FIOD heeft op 14 juni doorzoekingen gedaan in 2 woningen in Voorburg, een woning in Overveen en in een bedrijfspand in Amsterdam. Verdachten zijn een 70-jarige inwoner van Voorburg, zijn 65-jarige broer en zijn werkgever. De hoofdverdachte is failliet verklaard, maar ontvangt vermoedelijk inkomsten uit pensioen en werk, die hij buiten het zicht van de curator zou houden. Tijdens de doorzoeking is beslag gelegd op administratie, maar ook op een grote hoeveelheid kunst. De kunstwerken zijn vermoedelijk na het uitspreken van het faillissement onttrokken aan het zicht van de curator.

Verdachte is eerder veroordeeld voor het verduisteren van miljoenen euro's bij zijn werkgever en is daarna failliet verklaard. De curator heeft bij de FIOD aangifte gedaan van faillissementsfraude tegen de man. Volgens de curator heeft de verdachte buiten medeweten van hem een arbeidsovereenkomst gesloten. Uit door de curator inbeslaggenomen administratie zou blijken dat de verdachte man een riant salaris ontvangt aangevuld met declaratieregelingen, geldleningen en een goedkope overname van een auto. Het vermoeden is dat vergoedingen zijn overgemaakt op bankrekening(en) van de broer van de hoofdverdachte.

De curator heeft ook aangifte gedaan tegen de werkgever van verdachte man. De werkgever wordt verdacht van valsheid in geschrifte door allerlei vergoedingen aan de verdachte buiten de boeken te houden. En tegen de broer van de verdachte is eveneens aangifte gedaan voor het vermoedelijk ter beschikking stellen zijn bankrekening(en) voor geld van verdachte.

Voor informatie: Wietske Visser - 06 18 60 77 61

Categorie :

Op deze pagina