Ga direct naar de inhoud Ga direct naar de footer

Op deze pagina

FIOD doet doorzoeking bij mogelijk oplichter

De FIOD heeft een doorzoeking gedaan in de woning van een 48-jarige man in Aalsmeer. De man wordt verdacht van valsheid in geschrifte en oplichting met het indienen van claims als gedupeerde belegger. Het vermoedelijk onrechtmatig verkregen voordeel inclusief een boete wordt vooralsnog geschat op ruim € 360.000. Er is beslag gelegd op een groot aantal bankrekeningen. Ook is er administratie inbeslaggenomen.

De FIOD is een strafrechtelijk onderzoek gestart na aangifte van de Vereniging van Effectenbezitters (VEB) bij het Functioneel Parket. Gezien de voorgeschiedenis van de man wordt getwijfeld aan de juistheid van door hem overlegde documentatie bij claims. In 2014 is de man door de civiele rechter veroordeeld tot terugbetaling van geld verkregen uit een onterecht ingediende claim.

Ook nu doet verdachte voorkomen dat hij meer aandelen in bezit heeft gehad dan hij in werkelijkheid had. Bij het claimformulier diende hij mogelijk vervalste transactieoverzichten en vervalste bijbehorende bankverklaringen in. Met deze handelwijze zou hij daardoor te hoge bedragen hebben geclaimd uit de getroffen schikkingen.

Categorie :