Ga direct naar de inhoud Ga direct naar de footer

Op deze pagina

FIOD doet aanhouding en doorzoekingen in omvangrijke witwaszaak

De FIOD heeft op maandag 29 maart 2021 een 35-jarige man aangehouden in Rotterdam op verdenking van witwassen. Hij is voor verhoor overgebracht naar een cellencomplex in Amsterdam en vervolgens in beperking gezet. Op hetzelfde woonadres is een 38-jarige vrouw als verdachte aangemerkt. De man en vrouw worden verdacht van omvangrijke witwaspraktijken.

De verdachten kwamen in beeld bij een eerder onderzoek naar witwassen van de FIOD. Daarvoor zijn in februari 2020 drie mannen aangehouden en is er beslag gelegd op Haarlems vastgoed. Zie voor meer informatie het persbericht van 6 februari 2020.

De aanhouding vond plaats in een woning die vervolgens is doorzocht. Daarnaast vond er een doorzoeking plaats in een bedrijfspand in Rotterdam. Tijdens de doorzoekingen is er beslag gelegd op administratie en horloges. Het onderzoek staat onder leiding van het Functioneel Parket.

Aanpakken van witwassen heeft prioriteit
De aanpak van witwassen heeft prioriteit bij de overheid, omdat het van groot belang is voor de effectieve bestrijding van allerlei vormen van ernstige criminaliteit. Het versluieren van de criminele herkomst van opbrengsten van misdrijven stelt daders van deze misdrijven in staat om buiten het bereik van de opsporingsinstanties te blijven en ongestoord van het vergaarde vermogen te genieten.

Voor informatie: Herman Opmeer, 06-1860 1769

Categorie :