Ga direct naar de inhoud Ga direct naar de footer

Op deze pagina

FIOD doet 11 aanhoudingen in 2 onderzoeken naar illegale sigarettenhandel

Op donderdag 25 april heeft de FIOD in samenwerking met de Douane en de politie in een bedrijfspand in Steenbergen ruim 2000 kilo versneden tabak inbeslaggenomen. Daarnaast zijn ook verpakkingsmiddelen voor sigaretten, benodigdheden voor de productie van sigaretten, een heftruck, contant geld en een steekwapen gevonden. Er zijn 2 mannen aangehouden.

Eveneens op donderdag 25 april heeft de Douane, na een melding, een controle uitgevoerd in een kassencomplex in Zuilichem. Daar troffen ze een sigarettenfabriek aan die in werking was. Er is 5000 kilo ruwe tabak, bijna 2000 kilo versneden tabak en circa 2 miljoen sigaretten aangetroffen. Tevens zijn 180 kilo hasj en onderdelen van een ontmantelde hennepkwekerij gevonden. In de woning naast het complex zijn jammers, een vuurwapen, pepperspray en twee voertuigen met verborgen ruimtes inbeslaggenomen. Er zijn 9 mannen aangehouden.

De tabak, de sigaretten, de machines en andere toebehoren worden vernietigd. De FIOD doet verder onderzoek. Beide onderzoeken staan onder leiding van het Functioneel Parket.

Aanpak handel in illegale sigaretten en accijnsfraude

Door de grote winsten in de handel van illegale sigaretten worden criminele vermogens opgebouwd en wordt de schatkist daarentegen ernstig benadeeld. Daarnaast ondermijnt de illegale productie van sigaretten het anti-rookbeleid van de Nederlandse Staat.

Inlichtingen: Wietske Visser, 06 - 18 60 77 61

Categorie :