Ga direct naar de inhoud Ga direct naar de footer

Op deze pagina

Faillissementsfraude bij zorgbureau

Vandaag heeft de FIOD doorzoekingen gedaan in een woning in Almelo. Het strafrechtelijk onderzoek richt zich op een 46-jarige man en een 43-jarige vrouw. Zij worden verdacht van faillissementsfraude bij een zorgbureau, maar ook van het deponeren van valse jaarrekeningen bij de Kamer van Koophandel. Er is beslag gelegd op administratie en enkele duizenden euro’s.

De FIOD is het onderzoek gestart na een melding van een curator. Verdachten hebben in het zicht van een faillissement vermoedelijk ruim 200.000 euro onttrokken van hun zorginstelling. De gelden werden overgeboekt naar privérekeningen en gepind. Het vermoeden bestaat dat het geld voor privédoeleinden is gebruikt. Ook zijn jaarrekeningen te laat gedeponeerd bij de Kamer van Koophandel en die zijn vermoedelijk ook vervalst. De jaarrekeningen gaven een rooskleuriger beeld dan in werkelijkheid het geval was. Eveneens was er geen sluitend kasadministratie aanwezig.

Faillissementsfraude ondermijnt

Handel berust in belangrijke mate op vertrouwen. Faillissementsfraude ondermijnt het vertrouwen in het handelsverkeer, verstoort de concurrentieverhoudingen en brengt de maatschappij schade toe. Om te zorgen dat burgers en bedrijven vertrouwen kunnen hebben in het handelsverkeer is de aanpak van faillissementsfraude van groot belang.

Voor inlichtingen: Wietske Visser, 06 – 18 60 77 61

Categorie :