Ga direct naar de inhoud Ga direct naar de footer

Op deze pagina

Eigenaar administratiekantoor verdacht van belastingfraude

De FIOD heeft doorzoekingen verricht in een woning en een kantoorpand in Hardinxveld-Giessendam. Een 38-jarige man wordt verdacht van fraude met omzet- en inkomstenbelasting. Hij is niet aangehouden. Wel is fysieke en digitale administratie in beslaggenomen.

Verdachte heeft een eigen administratiekantoor en heeft vermoedelijk van 2015 tot 2020 opzettelijk onjuiste en onvolledige aangiften omzet- en inkomstenbelasting gedaan. Verdachte heeft zijn omzet tegen nultarief opgegeven, terwijl hij waarschijnlijk werkzaamheden heeft verricht die belast zijn met 21%. Mogelijk heeft de man bovendien meer omzet ontvangen dan aangegeven bij de Belastingdienst. De man heeft zich verrijkt met belastinggeld en de staatskas is vermoedelijk 150.000 euro misgelopen.

Het onderzoek staat onder leiding van het Functioneel Parket.

Belastingfraude kan systeem ondermijnen

De Belastingdienst moet erop kunnen vertrouwen dat burgers en bedrijven juiste belastingaangiften doen. Fraude kan het systeem ondermijnen. Door belastingfraude loopt Nederland inkomsten mis. Ook ondermijnt fraude het rechtvaardigheidsgevoel en het vertrouwen in de overheid.

Informatie: Wietske Visser, 06 - 18 60 77 61

Categorie :