Ga direct naar de inhoud Ga direct naar de footer

Op deze pagina

Eerste podcast FIOD Talk

AMSTERDAM - Deze week is de FIOD gastheer van de tweedaagse Global Financial Institutions Partnership (GFIP) summit in Amsterdam. De summit heeft als doel om gezamenlijk financiële en fiscale criminaliteit wereldwijd nog beter aan te kunnen pakken. De FIOD heeft naast internationale private partijen, de Joint Chiefs of Global Tax Enforcement (J5) uitgenodigd; de Australian Taxation Office (ATO), Canada Revenue Agency - Agence du revenu du Canada (CRA), HM Revenue & Customs (HMRC) van het Verenigd Koninkrijk en de Internal Revenue Service – Criminal Investigations (IRS Criminal Investigation) van de Verenigde Staten.

Marnix van Rij, demissionair staatssecretaris van Fiscaliteit en Belastingdienst verzorgde de opening op woensdag met een presentatie over het belang van samenwerking van belasting- en opsporingsdiensten met publiek-private partijen en overheden om de belastingmoraal hoog en economieën gezond te houden.

Waarom publiek-private samenwerking

In het kader van de GFIP summit is de podcast FIOD Talk, internationale opsporing fraude opgenomen. Daarin praat onderzoeksjournalist en presentator Erik Dijkstra met Niels Obbink, algemeen directeur van de FIOD en Menno Ezinga, specialist op het gebied van witwasbestrijding en aanjager van publiek-private samenwerking bij de FIOD. Niels Obbink legt uit wat de FIOD is en doet. En Menno Ezinga vertelt wat deze publiek-private samenwerking inhoudt en waarom het zo belangrijk is dat belasting- en opsporingsdiensten samenwerken met publiek-private partijen in de strijd tegen financiële en fiscale criminaliteit.

FIOD Talk luisteren

De podacast is te beluisteren op de meeste populaire podcast-platformen, bijvoorbeeld:

Springcast site:
https://app.springcast.fm/16784/internationale-opsporing-fraude

Spotify link:
https://open.spotify.com/episode/5JwvV2bYtYkxb1zkOtWqbU?si=1451bc30e11b4f0e