Ga direct naar de inhoud Ga direct naar de footer

Op deze pagina

Duo verdacht van fraude met omzetbelasting

De FIOD heeft op dinsdag 21 maart een 57-jarige man aangehouden in een strafrechtelijk onderzoek naar belastingfraude gepleegd door een onderneming. Een woning en een bedrijfspand in Den Haag zijn doorzocht, waarbij beslag is gelegd op digitale en fysieke administratie. De man wordt er van  verdacht dat hij samen met een 51-jarige vrouwelijke medeverdachte feitelijk leiding heeft gegeven aan fraude met de omzetbelasting. De man is na verhoor heengezonden, maar blijft verdachte.

Het strafrechtelijk onderzoek startte naar aanleiding van een door de Belastingdienst ingesteld boekenonderzoek. De vennootschap houdt zich bezig met het in- en verkopen van verpakkingen en verpakkingsmaterialen. De man is sinds de datum van oprichting van de vennootschap enig aandeelhouder en bestuurder, de vrouw is sinds enige tijd gevolmachtigde. 

Uit het onderzoek van de FIOD komt naar voren dat de vennootschap te weinig omzetbelasting opgeeft. Vermoedelijk hebben de verdachten opzettelijk veel lagere bedragen ingevuld. Ook zijn er perioden in het geheel geen aangiften ingediend. Op basis van de omschrijvingen bij transacties op de bankrekening van de vennootschap, ligt de werkelijke omzet vermoedelijk veel hoger dan is aangegeven. Ook werden er regelmatige contante bedragen gestort. Het precieze nadeel voor de staat moet nader onderzoek uitwijzen. 

Het onderzoek staat onder leiding van het Functioneel Parket. 

Ter informatie!  Belastingfraude kan systeem ondermijnen

De Belastingdienst moet erop kunnen vertrouwen dat burgers en bedrijven (juiste) belastingaangiften doen. Fraude kan het systeem ondermijnen. Door belastingfraude loopt Nederland inkomsten mis. Ook ondermijnt fraude het rechtvaardigheidsgevoel en het vertrouwen in de overheid. Daarom wordt het aangepakt. 

Voor informatie: Wietske Visser, 06 - 18 60 77 61

Categorie :