Ga direct naar de inhoud Ga direct naar de footer

Op deze pagina

Drie verdachten gepakt voor belastingfraude en witwassen

Op 31 oktober heeft de FIOD in Almere drie mannen (24, 25 en 30 jaar) aangehouden en overgebracht naar politiebureaus in Apeldoorn en Zwolle. Zij worden verdacht van onjuiste aangiften omzetbelasting en witwassen. Drie woningen en twee bedrijfspanden in Almere zijn doorzocht, waarbij beslag is gelegd op fysieke en digitale administratie en veertig mobiele telefoons. Meer aanhoudingen worden niet uitgesloten.

Verdachten hebben vermoedelijk structureel te weinig omzet hebben aangegeven in de aangiften omzetbelasting. Hierdoor is vermoedelijk ongeveer 1,3 miljoen euro te weinig belasting afgedragen. Daarnaast bestaat het vermoeden dat crimineel geld van buitenlandse bankrekeningen naar Nederlandse bankrekeningen van verdachten wordt overgemaakt en dat er sprake is van witwassen.

Het onderzoek staat onder leiding van het Functioneel Parket.

Ter informatie!  Belastingfraude kan systeem ondermijnen

De Belastingdienst moet erop kunnen vertrouwen dat burgers en bedrijven juiste belastingaangiften doen. Fraude kan het systeem ondermijnen. Door belastingfraude loopt Nederland inkomsten mis. Ook ondermijnt fraude het rechtvaardigheidsgevoel en het vertrouwen in de overheid. Daarom wordt het aangepakt.

Ter informatie!  Aanpak witwassen prioriteit

De aanpak van witwassen heeft prioriteit bij de overheid, omdat het van groot belang is voor de effectieve bestrijding van allerlei vormen van ernstige criminaliteit. Het versluieren van de criminele herkomst van opbrengsten van misdrijven stelt daders van deze misdrijven in staat om buiten het bereik van de opsporingsinstanties te blijven en ongestoord van het vergaarde vermogen te genieten.

Voor informatie: Wietske Visser, 06 - 18 60 77 61

Categorie :