Ga direct naar de inhoud Ga direct naar de footer

Op deze pagina

Drie mensen aangehouden vanwege belastingfraude 

De FIOD heeft op maandag 11 juli twee mannen en een vrouw aangehouden en meerdere doorzoekingen verricht. De verdachten, een 38-jarige man uit Waalwijk, een vrouw van 44 en een man van 47 uit Rotterdam worden verdacht van belastingfraude en valsheid in geschrift. Het drietal is na hun aanhouding meegenomen voor verhoor. Er hebben doorzoekingen plaatsgevonden in drie woningen in Waalwijk en Rotterdam en een bedrijfspand in de gemeente Waalwijk. Er is beslag gelegd op digitale en fysieke administratie, gegevensdragers, telefoons en contant geld.

 De FIOD startte het strafrechtelijk onderzoek na een controle van de Belastingdienst. Bij de vermoedelijke fraude waren meerdere bedrijven, die in hout handelden, betrokken. De verdachten deden op naam van deze ondernemingen onjuiste aangiften omzetbelasting. Vermoedelijk werden door het drietal valse facturen aan de Belastingdienst overlegd waardoor er ten onrechte ruim 945.000 euro voorbelasting werd teruggevraagd. Doordat niet het volledige bedrag is uitgekeerd bedraagt het vermoedelijke nadeel voor de schatkist bijna 520.000 euro.

Het onderzoek staat onder leiding van het Functioneel Parket.

Ter informatie!  Belastingfraude

Belastingfraude werkt concurrentievervalsend voor bedrijven die wel netjes aan hun (belasting)verplichtingen voldoen en het brengt de maatschappij schade toe. Ook ondermijnt fraude het rechtvaardigheidsgevoel en het vertrouwen in de overheid. Daarom wordt het aangepakt.

Voor informatie: Audrey Nijhof, 06 – 50 100 261

Categorie :