Ga direct naar de inhoud Ga direct naar de footer

Op deze pagina

Drie mannen aangehouden in onderzoek naar illegale sigaretten

Op dinsdag 21 april vond de Douane tijdens een controle 728.000 illegale sigaretten in een vrachtwagen op weg naar het Verenigd Koninkrijk. Deze vondst leidde naar loodsen in de gemeente Nissewaard en de gemeente Westland. De Douane en de FIOD vonden daar op woensdag 22 april ongeveer 1 miljoen illegale sigaretten, vele kilo’s tabak en benodigdheden om illegale sigaretten te fabriceren, zoals filters, sigarettendoosjes en lijm. Ook is een woning in de gemeente Westland doorzocht.

Er zijn drie verdachten aangehouden: twee mannen (39 en 38 jaar) uit Wit-Rusland en een 45-jarige man uit Polen. Meer aanhoudingen worden niet uitgesloten. Het onderzoek is overgedragen aan de FIOD en staat onder leiding van het Functioneel Parket.

Aanpak handel in illegale sigaretten en accijnsfraude
Door de grote winsten in de handel van illegale sigaretten en tabak worden criminele vermogens opgebouwd en wordt de schatkist ernstig benadeeld.

Ontduiken van accijnzen en omzetbelasting is een misdrijf en het leidt tot oneerlijke concurrentie in de Nederlandse detailhandel. Ook ondermijnt de illegale productie van sigaretten het anti-rookbeleid van de Nederlandse Staat. OM, Douane en FIOD werken intensief samen om de criminele organisaties die zich hiermee bezig houden te ontmantelen en om het grote geld dat ermee verdiend wordt af te pakken.


Inlichtingen: Wietske Visser, 06 - 18 60 77 61

Categorie :