Ga direct naar de inhoud Ga direct naar de footer

Op deze pagina

Drie aanhoudingen voor fraude met auto’s

De FIOD heeft gisteren twee mannen (35 en 52) en een vrouw (50) uit Diemen en de gemeente De Bilt aangehouden. Zij worden verdacht van belastingfraude en valsheid in geschrift met de import van auto’s. Er zijn doorzoekingen gedaan in woningen in Diemen en gemeente De Bilt en een bedrijfspand in Amsterdam. Daarbij is beslag gelegd op administratie, bankrekeningen, cryptovaluta, twee auto’s en een motor.

De FIOD is het strafrechtelijk onderzoek gestart na een melding van de Belastingdienst. De 35-jarige verdachte, die een eenmansbedrijf heeft en auto’s importeert en verkoopt, wordt ervan beschuldigd dat hij bij de verkoop van auto‘s in Nederland een te laag bedrag aan btw heeft afgedragen aan de Belastingdienst. Om dit mogelijk te maken heeft hij gebruik gemaakt van vermoedelijk valse inkoopfacturen die afkomstig waren van diverse bedrijven van de 52- en 50-jarige verdachten.
Het onderzoek staat onder leiding van het Functioneel Parket

Aanpakken fraude
Fraude met belastingafdrachten werkt concurrentievervalsend voor bedrijven die wel netjes aan hun betalingsverplichtingen voldoen en het brengt de maatschappij schade toe. Ook stelt het versluieren van inkomsten uit fraude en criminele activiteiten daders van deze misdrijven in staat om buiten het bereik van de opsporingsinstanties te blijven en ongestoord van het vergaarde vermogen te genieten.

Inlichtingen: Wietske Visser, 06 – 18 60 77 61

Categorie :