Ga direct naar de inhoud Ga direct naar de footer

Op deze pagina

Douane vindt miljoenen onveraccijnsde sigaretten

De Douane heeft op 15 december bij een controle in Zaandam 24 pallets met onveraccijnsde sigaretten gevonden. Daarbij zijn vier mannen aangehouden, waaronder twee Nederlanders (71 en 45) uit Purmerend en Zaanstad. Zij worden verdacht van sigarettensmokkel, waarna de FIOD is ingeschakeld. De verdachten zijn overgebracht naar het cellencomplex in Zaandijk. Ook werd een pistool gevonden, dat is overgedragen aan de politie.

In een loods op een industrieterrein in Zaandam waren 24 pallets opgeslagen met 5, 7 miljoen sigaretten. Op de sigarettenpakjes zat geen accijnszegel.  Wanneer deze sigaretten op de Nederlandse markt terecht zouden zijn gekomen, dan was 1,5 miljoen euro aan accijns misgelopen. De sigaretten waren vermoedelijk bestemd voor de Britse markt en worden vernietigd.

De FIOD doet strafrechtelijk onderzoek onder leiding van het Functioneel Parket.

Ter informatie!  Aanpak handel in sigaretten en accijnsfraude

Door de grote winsten in de handel van sigaretten en tabak zonder accijns worden criminele vermogens opgebouwd en wordt de schatkist ernstig benadeeld. Ontduiken van accijnzen en omzetbelasting is een misdrijf en het leidt tot oneerlijke concurrentie in de Nederlandse detailhandel. OM, Douane en FIOD werken intensief samen om de criminele organisaties die zich hiermee bezig houden te ontmantelen en om het grote geld dat ermee verdiend wordt af te pakken.

Voor informatie: Wietske Visser, 06 - 18 60 77 61

Categorie :