Ga direct naar de inhoud Ga direct naar de footer

Op deze pagina

Doorzoekingen in onderzoek naar belastingfraude

Vandaag heeft de FIOD 3 doorzoekingen gedaan in 2 woningen in Numansdorp en Rockanje en een accountantskantoor in Rotterdam. De verdenking is dat een 73-jarige man, woonachtig op Nederlandse Antillen, een opbrengst van vele miljoenen heeft ingebracht in een Stichting Particulier Fonds (SPF), vergelijkbaar met een trust. Er is administratie in beslaggenomen.

Verdachte heeft in zijn aangiften inkomstenbelasting over de jaren 2001 tot en met 2009 niets vermeld over deze SPF. Een accountantskantoor heeft de aangiften inkomstenbelasting van verdachte ingevuld en ingediend. Een 52-jarige accountant was op persoonlijke titel betrokken als voorzitter van deze trust. De accountant en het accountantskantoor worden verdacht van medeplichtigheid aan de vermoedelijk opzettelijke onjuiste aangiften inkomstenbelasting.

Het vermoeden is dat Nederland met deze fraude 120.000 euro is misgelopen.

Belastingfraude kan systeem ondermijnen
De Belastingdienst moet erop kunnen vertrouwen dat mensen juiste belastingaangiften doen. Fraude kan het systeem ondermijnen. Door belastingfraude loopt Nederland inkomsten mis. Ook ondermijnt fraude het rechtvaardigheidsgevoel en het vertrouwen in de overheid. Daarom wordt het aangepakt.

Inlichtingen: Wietske Visser, 06 - 18 60 77 61

Categorie :