Ga direct naar de inhoud Ga direct naar de footer

Doorzoekingen in onderzoek naar belastingfraude

De FIOD heeft op woensdag 3 april twee doorzoekingen verricht in een strafrechtelijk onderzoek naar belastingfraude. Tijdens de doorzoekingen zijn de woningen van twee verdachten doorzocht en is beslag gelegd op de digitale en fysieke administratie. Een verdachte van 49 jaar, woonachtig in de gemeente Hulst, is aangehouden en meegenomen voor verhoor. Het onderzoek ziet op onjuiste aangiften omzetbelasting en valsheid in geschriften.

Het strafrechtelijk onderzoek startte na een signaal van de Belastingdienst. De mannen zijn beide vennoten van een onderneming waarvoor door de verdachten vermoedelijk te veel voorbelasting werd teruggevraagd in de aangiften omzetbelasting. De vennoten hadden in de periode januari 2020 tot en met december 2022 bijna 500.000 euro teruggevraagd terwijl de totale omzet van de onderneming circa 80.000 euro bedroeg. Ter onderbouwing van de voorbelasting zijn vermoedelijk ook valse facturen aan de Belastingdienst verstrekt.

Het onderzoek staat onder leiding van het Functioneel Parket.

Ter informatie!  Belastingfraude kan systeem ondermijnen

De Belastingdienst moet erop kunnen vertrouwen dat burgers en bedrijven juiste belastingaangiften doen. Fraude kan het systeem ondermijnen. Door belastingfraude loopt Nederland inkomsten mis. Ook ondermijnt fraude het rechtvaardigheidsgevoel en het vertrouwen in de overheid. Daarom wordt het aangepakt.

Meer informatie: Audrey Nijhof, 06 – 50 100 261
fiod.persvoorlichting@belastingdienst.nl

Categorie :

Op deze pagina