Ga direct naar de inhoud Ga direct naar de footer

Op deze pagina

Doorzoekingen en één verdachte aangehouden in onderzoek naar grootschalige BTW-fraude

Donderdag 29 april zijn in Amsterdam, Vinkeveen, Almere en Lelystad op vijf woonadressen en één bedrijfsadres doorzoekingen verricht. Tevens is er een verdachte aangehouden. Bij de doorzoekingen zijn administratie, gegevensdragers en ruim 30.000 euro aan contant geld in beslag genomen. Het onderzoek staat onder leiding van het Functioneel Parket.

De vermoedelijke fraude vond plaats vanuit een netwerk van een tiental personen en een twintigtal rechtspersonen. Er werden facturen verstuurd voor vermoedelijk niet ingekochte c.q. verkochte goederen. Op basis van deze facturen werden btw-teruggaven geclaimd met een totale waarde van 2 miljoen euro. Toen het onderzoek startte was daarvan 1,1 miljoen euro door de Belastingdienst uitbetaald waarvan inmiddels is gebleken dat de helft daarvan contant is opgenomen.

Belastingfraude
Fraude met belastingafdrachten werkt concurrentievervalsend voor bedrijven die wel netjes aan hun (betalings)verplichtingen voldoen en het brengt de maatschappij schade toe. Ook ondermijnt fraude het rechtvaardigheidsgevoel en het vertrouwen in de overheid. Daarom wordt het aangepakt.

Voor informatie: Herman Opmeer, 06-1860 1769

Categorie :