Ga direct naar de inhoud Ga direct naar de footer

Op deze pagina

Doorzoekingen en aanhouding na verdenking van btw-fraude en verduisteren bedrijfsgelden

Op woensdag 26 mei zijn er op vier locaties doorzoekingen geweest in het kader van een strafrechtelijk onderzoek naar btw-fraude en het op grote schaal verduisteren van bedrijfsgelden. De doorzoekingen vonden plaats in een bedrijfspand in Enschede en twee woningen en een garagebox in de gemeenten Twenterand en Hellendoorn. Er is één verdachte aangehouden en meegenomen voor verhoor. Tijdens door doorzoekingen is er beslag gelegd op een woning en een garagebox. Ook bankrekeningen, beleggingsrekeningen, fysieke en digitale administratie vallen onder het beslag. Het onderzoek staat onder leiding van het Functioneel Parket.

Uit onderzoek is gebleken dat er een hogere teruggave is gevraagd van omzetbelasting zonder dat dit door facturen kan worden onderbouwd. Daarnaast zijn er grote sommen contant geld opgenomen van de bedrijfsrekening die worden afgedekt met vermoedelijk valse facturen en onjuiste boekingen. Tevens zijn er bedragen overgeboekt naar een medewerker buiten zijn salaris om.

Btw-fraude

Btw-fraude is maatschappelijk ontwrichtend en ondermijnt het belastingsysteem. Het is concurrentievervalsend en benadeelt niet alleen de eerlijke bedrijven, maar ook de belastingbetaler. De Nederlandse Staat loopt in dit onderzoek minimaal 296.000 euro aan belastinginkomsten mis.

Voor informatie: Herman Opmeer, 06-1860 1769

Categorie :