Ga direct naar de inhoud Ga direct naar de footer

Op deze pagina

Doorzoekingen bij vleesgroothandel en slachthuis

De FIOD heeft op 15 april, onder leiding van het Functioneel Parket, op 8 locaties doorzoekingen verricht in het kader van een strafrechtelijk onderzoek naar mogelijke fiscale fraude.

De doorzoekingen vonden plaats in 5 woningen, een garagebox en 2 bedrijfspanden in Den Haag, Breukelen, Utrecht en Almere. Naast de administratie zijn contanten en 3 auto’s - een Maserati, Porsche en Range Rover - in beslag genomen. Ook zijn 2 verdachten aangehouden, getuigen gehoord en vorderingen uitgereikt.

Verdenking

Het betreft een strafrechtelijk onderzoek bij een vleesgroothandel en een slachterij die mogelijk voor ten minste € 30.000 per week vlees 'zwart' verkopen. Ook zou de vleesgroothandel bij diverse bedrijven ‘zwart’ inkopen. De ‘zwarte’ opbrengsten zouden deels gebruikt worden voor het uitbetalen van personeel. De verdenkingen zijn witwassen en het doen van onjuiste aangiften omzet-, inkomsten- en loonbelasting. Deze werkwijze is mogelijk al jaren aan de gang.

Belastingfraude kan systeem ondermijnen

De Belastingdienst moet erop kunnen vertrouwen dat mensen hun belastingaangiften juist doen. Fraude kan het systeem ondermijnen. Door belastingfraude loopt de Staat inkomsten mis. Ook ondermijnt fraude het rechtsvaardigheidsgevoel en het vertrouwen in de overheid. Daarom pakken wij dit aan.

Categorie :